Zdravila za vnetje mehurja

Napolnite mehur. Ko ste prepričani, da imate vnet mehur, povečajte vnos tekočin brez alkohola, kofeina ali sladkorja. Najbolje je, če pijete nesladkane sokove in vodo. Poln mehur praznite pogost, ker praznenje mehurja pomaga pri izgonu bakterije.

Pijte veliko tekočine, najbolje brusničnega ali borovničevega soka. Brusnični in borovničevi sokovi spodbujajo hitrejše celjenje in odstranitev bakterij in pomagajo preprečiti vnetje mehurja. Povečajte dnevno dozo vitamina C. Dodatki so v redu, vendar je še boljše, če ga pridobite iz hrane in pijače.

Urinirajte pogosto. Če pijete dovolj tekočine, bo lažje, saj je pomembno, da se bakterije izloča iz mehurja.



Če simptomi vnetega mehurja ne izginejo v nekaj dneh, kontaktirajte zdravnika, da vam predpiše antibiotike za zdravljenje vnetega mehurja.

Ponavadi vnetje mehurja antibotiki pozdravijo v kratkem času. Najbolj uporabljan je trimetoprim, ki običajno ozdravi več kot 90% okužb sečil.

Ko je trimetoprim neučinkovit ali ni primeren, se lahko poskusijo drugi antibiotiki in zdravila za vnetje mehurja.

Drugi antibiotiki, ki se običajno uporabljajo za zdravljenje vnetja mehurja so ciprofloksacin, norfloksacin, ofloksacin, co-amoksiklav (Augmentin) in nitrofurantoin. Ti antibiotiki so včasih prva izbira ali pa se uporabljajo kot alternativa trimetrprimu.